Постижения

31 Май2023

Първо СУ зае второ място в състезание по БДП

Отборът на Първо СУ “Свети Седмочисленици” се класира на второ място в състезание по пътна безопасност. То беше под надслов „Ваканция здравей! Да играем безопасно!” и в него се включиха ученици от прогимназиалния етап.

Първият кръг се проведе в ОУ „Христо Ботев”. В него учениците решаваха тест, включващ 25 въпроса по темата за безопасността на движението по пътищата, отличителни полицейски знаци, правни категории в наказателния процес и други.

Следващите два кръга на състезанието се проведоха в спортната зала, където учениците демонстрираха майсторско управление на велосипед, бързина и сръчност при обличане на униформа на полицай и пожарникар.

Първенец в комплексното класиране стана отборът на Основно училище „Любен Каравелов” - Попово. На второ място се нареди отборът на Първо средно училище „Свети Седмочисленици”, а на трето място – отборът на Първо основно училище „Христо Ботев” - Търговище. Победителите получиха купи, медали, грамоти и предметни награди.

Основната цел на състезанието бе децата да покажат наученото през годината и да се подготвят за безопасно лято през ваканцията.

Общо 8 училища в областта се включиха в надпреварата. Организатори на състезанието са областната дирекция на МВР и Регионалното управление на образованието в Търговище. На проявата присъстваха началникът на РУО Елка Станчева, гл. инспектор Диян Симеонов, гл. инспектор Иван Александров, комисар Димитър Димитров от ОД МВР полицаи и пожарникари, учители, ученици и др.

Back to Top