Постижения

26 Май2023

Наградиха рисунките на пет деца от Първо СУ „Свети Седмочисленици“ в конкурса "С очите си видях бедата"

Тематичните рисунки на пет деца от Първо СУ „Свети Седмочисленици“ бяха наградени в областния етап на конкурса "С очите си видях бедата". Организатор на проявата е Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" - Търговище. Грамотите връчи директорът на областната пожарна комисар Стефан Стефанов.  

Победителите заслужиха правото да участват на националния етап от международния конкурс „С очите си видях бедата“. Това са младите творци Мервин Ъшък от 10.в клас, която спечели първо място, Гергана Абаджиева от 9.г клас, която се класира втора, и Елена Добрева от 7.в клас, заслужи третото място.

В по-малката възрастова група местата са разпределени съответно – първо място за Даниел Тихомиров от 6.г клас и трето място за Илона Илиева от 5.г клас.

Любопитен факт е, че една от рисунките е по действителен случай – разказа преподавателят по изобразително изкуство Силвия Малинова. Художникът е пресъздал критична ситуация, като е наблегнал на мисията на спасителя, начина му на поведение и действие в бедствени ситуации и как спасявайки нечий живот, пожарникарят рискува своя собствен“.

Целта на конкурса е със средствата на изобразителното изкуство да се пресъздадат познанията на децата и учениците за бедствията в световен мащаб, както и да се създаде интерес към професията на пожарникаря и спасителя.

Back to Top