Дейности

03 Ноември2022

Ученици превърнаха час по литература в кафене

Различен и интересен час по литература проведоха учениците от 12. Б клас в Първо СУ „Свети Седмочисленици”. Водени от учителя си Керанка Петкова и с подкрепата на Станислава Иванова – Съни, те се включиха в неформална активност, наречена „Квартално кафене”. Идеята беше да демонстрират разсъжденията си по изучените произведения и да усъвършенстват уменията си за работа в екип. Те дадоха поле за изява и на лидерските си качества, демонстрираха креативност и представяне пред публика.

Регламентът на провеждане беше прост. Учениците се разделиха на пет групи, а учителят им постави различни теми за обсъждане. След определеното време за дискусии всяка група трябваше да изложи аргументи и да защити тезата си.

„Младите хора на 18-годишна възраст навлизат в един по-различен и отговорен период в живота си. Именно поради това е изключително важно те да могат да изразят себе си и да се справят с предизвикателствата на живота по-леко” – сподели след часа Керанка Петкова.

Събитието беше част от дейностите по проекта на Еразъм+ КА2 „Challenged”, който реализират от Академията за Активни младежи. Специален гост беше председателят на неправителствената организация - Станислава Иванова, която е възпитаник на училището. Тя обясни, че проектът е насочен към младежи от малки градове и ги мотивира да участват в подобен род активности.

Back to Top