Дейности

31 Май2022

Ученици се запознаха с работата на пътния полицай

Забавен и  практичен час на класа, свързан с безопасността на движението по пътищата /БДП/, имаха учениците от 9 „В“ клас с класен ръководител Св. Чанкова. Часът беше проведен с любезното съдействие на сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР – Търговище и се ръководи от полицейски инспектор Диана Атанасова.

В началото тя запозна младите хора с основните дейности на пътния полицай – да следи за спазването на правилата от участниците в движението; да контролира документите и автомобилите; да съдейства при ПТП; да подпомага движението; да следи за качеството на пътната настилка през зимата; да използва автоматизирани технически средства – дрегери за алкохол и наркотици и др.

С помощта на съобразени с възрастовите особености видеоклипове, инспекторът представи поведението на контролните органи при констатиране на нарушения от водачите по пътя, каквато беше и конкретната тема на урока.

След това учениците имаха възможност не само да видят и пипнат истински дрегер за алкохол, но и мнозина от тях провериха себе си и изпитаха удоволствието да видят на дисплея „Ниво на алкохола 0,00“. С голям интерес учениците изпробваха и полицейската кола, за да разберат как се чувства задържаният.

Back to Top