Постижения

23 Май2022

Възпитаници на Първо СУ с награди от национален конкурс „България в картини и слово“

Ученици от Първо СУ „Свети Седмочисленици“ извоюваха награди в  IX Национален конкурс "България в картини и слово", организиран от Обединения детски комплекс в Търговище. Надпреварата бе в три раздела – художествено слово, изобразително изкуство и компютърна презентация и видеоклип.

Носител на специалната награда „Валя Радева“ е 18-годишната Гергана Димитрова, която е автор на стихотворението „Обетована земя“. Гергана посещава кръжока по Национална програма "С грижа за всеки ученик", модул "Осигуряване на талантливи ученици за участие в  ученически олимпиади и състезания", с ръководител Керанка Петкова.

В направление „Изобразително изкуство“, в първа възрастова група, носител на трета награда е 9-годишният Джан Тахиров от класа на Ивайла Иванова.

Трета награда журито определи и за мултимедийната презентация на 14-годишната Ния Гьокова с преподавател по ИТ Фирдес Рушудова.

Призьорите бяха наградени на тържествена церемония на 20 май в присъствието на зам.-кмета на Община Търговище Рая Матева.

Back to Top