Постижения

23 Май2022

Второкласници от Първо СУ са сред призьорите в Международния фестивал „Българска душа на святата земя“

Джем Джемалов и Алис Саидова от II б клас се класираха съответно на второ и трето място в Международния фестивал за детско и младежко творчество „Българска душа на святата земя“ – Израел 2022. Второкласниците участваха със свои рисунки и победиха конкуренцията от общо 600 участници от 15 държави на четири континента!

„Много, много съм щастлива! За пореден път представихме училището достойно!“ – изрази емоцията си Бисерка Добрева, класен ръководител на Джем и Алис.

Добрева уточни, че проектът е особено значим, тъй като представя творци, които живеят в различни точки на света и творят във всички области на изкуството. Тя добави, че точно сега, в навечерието на 24 май, този обмен на култури помага за обединяването на българите по света, като съхранява българските корени, традиции и обичаи и популяризира българската духовност и култура.

Организаторите на фестивала от Арт салон „Сели – култура на народите“ гр. Бат Ям, Израел съобщават, че за всички участници ще има сертификати, а наградените ще получат дипломи и предметни награди. Международното жури ще определи и няколко специални награди, а отличените ще получат и покани за участие в други фестивали, както и участие във фестивала „Българска душа на святата земя“ в Израел.

Back to Top