Дейности

10 Май2022

Ученици пренесоха компютърна игра в урок на живо

Учениците от III A клас в Първо СУ „Свети Седмочисленици“ организираха урок, в който превърнаха компютърните игри в начин на учене. Това се случи не пред екрана, а на живо в двора на училището.

През учебната година учениците, водени от класния си ръководител Галя Василева се отправиха на космическо приключение сред звездите в Галактиката на знанието. Така откриха нови светове и планети и натрупаха знания.

„Децата играха най-забавната „компютърна” игра, но на живо. Не пред екрана на комютъра, а на двора със съучениците си“ – сподели класният ръководител.

По време на урока, учениците се превърнаха в  „Пазителите на Галактиката” и се изправиха срещу космическите нарушители Даркс Разрушителя  и  Корад Преследвача. Те искаха да превземат най-любимата планета в Галактиката- планета Забавление. По време на играта стана ясно, че нарушителите са скрили на планетата заграбени, от различни места, съкровища.

Според регламента „Пазителите“ трябваше да „конфискуват” скъпоценностите. За целта, учениците преминаха през много изпитания, разделени в два отбора с аватари: Супер старс /Супер звезди/  и Стар Лордс /Звездни господари/. Не беше лесна задача да стигнат до скритете съкровища, защото трябваше да преминат през препятствия и капани, да решават трудни задачи, които ги отвеждаждаха до следващи, нови и по-трудни задачи.

Първи бяха Стар Лордс /Звездни господари/, които успешно решиха задачите си, помагаха си, преминаха през трудностите и откриха съкровището на Даркс Разрушителя. Наколко минути по-късно и отбора на Супер старс /Супер звезди/, откри съкровището на Корад Преследвача. И двата отбора с огромно удоволствие „конфискуваха” и си разделиха братски лакомската скрити в ковчежетата.

          Но, победителите Стар Лордс си заслухиха значките „ПАЗИТЕЛ- Звезден шериф”!

В края на урока всички разбраха, че най-голямото съкровище е приятелството и когато си помагат и са задружни винаги ще печелят. Затова и събитието приключи с радостния възглас: „Един за всички, и всички за...класа!”

Back to Top