Постижения

29 Март2022

Славен Великов е победител в регионалния кръг на Spelling Bee

Славен Великов от Първо СУ „Свети Седмочисленици“Търговище спечели регионалното състезание Spelling Bee. Той показа завидна концентрация и безупречна подготовка и се класира на 1-во място, мерейки знания с по-големите състезатели. Славен победи конкурентите си от 9 училища от областите Разград, Русе, Силистра и Търговище и си осигури участие на националния кръг.

„Надпреварата беше много оспорвана и за нас е гордост, че за пореден път училището ни ще бъде представено на престижния национален финал в София.“ – каза преподавателят по английски език Милена Димитрова.

Много знания и умение да спелува на английски език показа и Силвана Любенова, която стигна до пето място сред подгласниците. За съжаление, малка грешка я извади от надпреварата за участие на финала.

Двамата участници от Първо СУ „Свети Седмочисленици“ демонстрираха отлична подготовка, подпомагани от техните преподаватели по английски език Светла Йорданова и Милена Димитрова, които с вълнение споделят радостта от успехите им.

Spelling Bee е традиционно американско състезание, в което участниците спелуват (произнасят буква по буква) различни думи на английски език. То повишава интереса на учениците към изучаването на английския език и подобрява знанията им чрез забавни и интерактивни дейности. Състезанието се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие – КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България”,  Посолството на САЩ, Британски съвет и Министерство на образованието и науката.

Back to Top