Добри практики

07 Декември2021

Проект помага на ученици да опознаят България

"Природните области на България" беше темата на проект, който реализираха учениците от 4.А клас в Първо СУ “Свети Седмочисленици. В продължение на една седмица децата, разделени на групи, имаха задача да представят отделни природни области. За целта всеки ученик подготви интересна информация за град, природна или историческа забележителност.

По този интерактивен начин децата обогатиха знанията си за Родината. Заедно с това научиха много любопитни факти и легенди.

„Целта на тези проекти е не само да провокира любознателността на учениците, но и да ги научи да търсят информация, както и начини за най-атрактивното й представяне” – каза класният им ръководител Десислава Димова и допълни: „Тренирахме и умението си за слушане с разбиране, тъй като всяко дете беше подготвило и въпроси към своите съученици”. Колежката й Ивалина Райкова, която се занимава с учениците след обяд и също участва в проекта каза, че децата видели по един различен начин страната. Като райско кътче, с разнообразната си природа, величествените планини, прекрасни плажове, пещери, водопади, скални образувания, тракийски светилища.

Дейностите бяха по предмета „Човекът и обществото”. А този начин на учене много допадна на учениците и те вече нямат търпение да се включат в следващ подобен проект.

Back to Top