Постижения

28 Март2021

Двама от националните финалисти на Spelling Bee 2021 са от I СУ “Свети Седмочисленици“

На 27 март, събота, се състоя регионалното съсезание Spelling Bee /придобило голяма популярност след учениците до 7 клас - състезание за спелуване на думи на английски език/. 

Нашите шампиони от училищния кръг: Славен Великов /5 клас/, Теодора Мирославова /7 клас/, Рад Валери Георгиев /6 клас/ и Дуйгу Ибрям /6 клас/ се готвиха ежедневно, научавайки перфектно дългия списък от 700 думи на английски език. Състезанието имаше три етапа: Първи етап - спелуване на думи от английски език. Втори етап: Подават се думи на български език, участник я превежда на английски и я спелува правилно. Трети етап: Състезателят спелува думи извън дадения списък. 

С гордост заявяваме, че и четиримата наши ученици се представиха блестящо! В това толкова вълнуващо състезание, печелят не само най-подготвените, но и най-устойчивите, най-уверените и спокойни състезатели. На ниво регионално първенство всички участници са изключително добре подготвени. Адреналинът е в червената зона и най-малкото разсейване ти коства победата. Затова, Теодора сигна на метри от финала: четвърта в своята група, а Славен, на половин метър: трети! Затова пък,  РАД ВАЛЕРИ ГЕОРГИЕВ и ДУЙГУ ИБРЯМ станаха НАЦИОНАЛНИ ФИНАЛИСТИ! 

Не са много училищата  в страната, които да може да се похвалят с цели двама шампиони от регионалния кръг на Spelling Bee, но Първа Гимназия "Свети Седмочисленици" определено заслужава своите най-добри ученици - най-добрите на ниво цяла България!

Гордеем се с вас, мили деца!

Благодарим и на самоотвержените им учителки по английски език, които бяха неотменно с тях: Светла Йорданова, Мария Атанасова и Милена Димитрова.

Back to Top