Дейности

25 Март2021

Урок по финансова грамотност

Четвъртокласниците от I СУ „Свети Седмочисленици“, работещи по програмата на Джуниър Ачийвмънт, се включиха в инициативите на Световната седмица на парите. Те се запознаха с движението на парите, разиграваха ситуации, при които разменяха пари за стоки и услуги.

„Учениците коментираха функциите на банката и научиха, че парите са средство за набавяне на необходимите неща. Разделени на екипи, те изработиха монети на България и Европейския съюз, направиха и „Дървото на парите“, съобщи преподавателят им Татяна Кръстева.

Чрез играта „Движението на парите“ всички се забавляваха и проследиха кръговия път на едно метално левче. За всичко това им помогна интерактивното табло на Джуниър програмата. Там бяха отбелязани обектите – монетен двор, кафе, пицария, цветарски щанд, адвокатска кантора, Общинска банка и др. Чрез видео урок учениците се запознаха „Какви са били парите в древността“.                                        

Световната седмица на парите е ежегодна глобална кампания за повишаване на информираността относно важността на финансовата грамотност за младите хора от ранна възраст. Въпросите за парите са важни, защото децата и младежите трябва да получат знания и да изградят умения, за да могат да вземат интелигентни финансови решения през живота си.                                                                                          

Back to Top