Добри практики

24 Март2021

Ученици от Първа гимназия бяха част от екипите на водещи компании за ден

Ученици от Първо СУ „Свети Седмочисленици“ се включиха в инициативата „Мениджър за един ден“, организирана от Джуниър Ачийвмънт България. Тази година пандемията промени формàта на събитието и то се проведе онлайн. Темата на първото електронно издание беше „Силата на един ден, силата на една дума“.

Рая Великова, Симона Илиева и Селин Якубова представиха училището като се присъединиха към екипите на две международни компании - ITA Group и Кока-Кола ХБК и Административен съд - Видин.

„За шеста поредна година Първа гимназия се включва в инициативата. Това е една възможност за нашите ученици да тестват уменията си и да планират кариерното си развитие. Те прекарват един ден във водещи български и международни компании и учат директно от техните мениджъри.“, каза Росица Станкова, преподавател по предприемачество в Първо СУ „Свети Седмочисленици“.

Ето какво споделиха и самите участници:

Рая Великова, която стана част от екипа на маркетинг специалистите в ITA Group:

,,Мениджър за един ден”отвори много нови врати за мен. Попаднах в реалната работна среда на един маркетинг специалист, а това е сфера, която ме интересува. Работих в екип със студенти и по този начин събрах опит и от тях. Разработихме обща презентация и я представихме пред мениджърите, за което получихме аплодисменти. Вече знам как правилно да съчетавам забавлението със сериозната работа.“

Симона Илиева, която стана мениджър в Кока-Кола ХБК: „Николета Свещарска, мениджър „Управление на човешките ресурси и организационно развитие“ в Кока-Кола ХБК България ни разказа за компанията, за това как привличат хора, с кое са различни и т.н. След това говорихме за маркетинга и производството в България. После ни „разведоха“ из офиса на фирмата и ни зададоха казус, по който да работим“.        

Селин Якубова, която стана съдия в Административен съд – Видин сподели, че денят й е бил „изключително интересен и ползотворен“.

Back to Top