Дейности

23 Март2021

Първокласниците показаха, че вече са грамотни

Първолаците от Първо СУ „Свети Седмочисленици“ са вече грамотни. Те успяха да проведат своя Празник на буквите в последния ден преди поредното затваряне на училищата. Страхотните им учители организираха събитието по най-добрия възможен начин, предвид усложнената обстановка, и дариха децата с много щастливи моменти и радостни емоции. Малките ученици рецитираха стихове за буквите и книгите, пяха, танцуваха, показаха знания в езикови игри. Целият първи етаж на училищната сграда ехтеше от весели детски гласчета и смях.     

Не по-малко развълнуваните им родители също присъстваха на празника, макар и виртуално. Те се включиха като публика през платформата Microsoft Teams. Качествените връзка, звук и картина бяха възможни благодарение на високоскоростния училищен iнтернет и монтираните в класните стаи видеокамери и микрофони.

Част от „присъстващите“ родители поздравиха първокласниците чрез жива връзка и директно включване в празника, като им пожелаха успехи в учението и много прочетени книги.     

Всяко дете получи за подарък книжка с весели стихове. А няколко дни по-рано най-малките ученици получиха своите читателски картони и станаха част от голямото четящо семейство на училищната библиотека. За съжаление, вирусът попречи на планираното за след празника посещение на Регионалната библиотека и приобщаване на първокласниците към четящите деца на Търговище, но и това ще се случи в първия удобен момент.

            Поздравления за силния и всеотдаен екип от учители, ученици и родители!

Back to Top