Съобщения

22 Декември2020

Предпразнично!

2020. Едва ли някой от нас си я е представят такава, когато ентусиазирано я посрещахме и се поздравявахме. Беше една различна, трудна, предизвикателна, тъжна, динамична, противоречива година. Като че ли искаме тя да си отиде по-бързо, да разтвори хоризонтите за една по-добра, изпълнена с вяра и надежда, здрава година! Дано! Това зависи и от всички нас!

На границата на двете години може да ни е тъжно и пусто, но може да ни е  и малко по-оптимистично! Дори празнично?!

Но нека да го кажем:

На учителите: Скъпи колеги, можете да си отдъхнете за малко. Не само с облекчение, но и с удовлетворение от постигнатото. Сега, обръщайки се назад, можем да осъзнаем какво ни се случи през 2020. И ние се справихме. Преди всичко с обучението от разстояние. Повечето бяха добре подготвени, някои учеха в движение, но всички се справихме. Дадохме максималното на нашите ученици, работехме за всеки техен малък напредък и голям успех. Завършихме успешно предходната учебна година, организирахме и започнахме новата. Понякога се чувствахме като водещи пред камерата и микрофона, но водещи на какво? На дистанционен учебен процес по пътя към бъдещето. За месеци постигнахме това, което можеше да ни отнеме години, въпреки че сме високотехнологично училище. Не искаме електронното обучение да замени присъственото, защото живият контакт е незаменим. То може и трябва да го допълва. Но здравето и животът са приоритет и това има цена. Не знаем как ще продължим. Знаем, че трудното не е свършило. Но знаем и, че можем да се справим с нови предизвикателства. Ние сме заедно, взаимно се подкрепяме. ОГРОМНО БЛАГОДАРЯ на вас, колеги, за всеотдайността, мотивацията и професионализма! Винаги можете да разчитате на разбиране и подкрепа от моя страна и от страна на ръководния екип на училището.

На родителите: Вие, уважаеми родители, бяхте важна страна в учебния процес, по-ангажирани от всякога. Благодарим за Вашето разбиране и съдействие, без които нямаше да се справим.

На учениците: Мили ученици, през изминалата година училището не беше същото. Имаше периоди, когато то беше необичайно тихо и тъжно, а вие учехте пред устройствата вкъщи. Но и вие получихте своите нови уроци, не само от учебниците, а и от живота. Понякога е така, животът ни не следва нашите желания. Всеки от вас трябваше да е по-отговорен, по-самостоятелен, по-мотивиран. Беше ви трудно, много от вас се справиха чудесно, други не успяха да постигнат това, което можеха. Знам, че можете да бъдете още по-добри и по-смели. Зад монитора или в училище, където  дори маската да скрива усмивката, тя се усеща. Както и взаимността с учителите. Защото целите са общи – вашето развитие и израстване като успешни и добри граждани!

Да си пожелаем през Новата година да бъдем здрави и заедно да успяваме!

Светли празници!

С уважение: Севдалина Зафирова,

Директор на Първо СУ „Свети Седмочисленици“

гр. Търговище

Back to Top