Постижения

07 Декември2020

Седмокласници от I СУ с проект в есенния турнир „Джон Атанасов“

Седмокласници от I СУ „Св. Седмочисленици“ взеха участие в Националния турнир по информационни технологии „Джон Атанасов“. Организатори на турнира са МОН, РУО София и НПМГ „Академик Любомир Чакалов“ гр. София. За десета поредна година този форум среща ученици от цялата страна и им предоставя сцена да изявят знанията и уменията си не само по информационни технологии, а чрез тях и във всички области на науката и изкуството. Различното тази година бе онлайн защитата на проектите, която се проведе в Microsoft Teams на 28.11.2020 г.

Това първо участие на екипа Кристина Пенчева и Никола Чан бе много достойно. Тяхната разработка „Кръговрат на водата“ бе в категория „Мултимедийни приложения“. Подготовката им се извършваше предимно във виртуална стая и онлайн среди за сътрудничество. В класирането сред общо 29 проекта, оценени в 17 позиции, нашите седмокласници са на девето място.

Кристина и Никола посещават за втора година клуб по информационни технологии по проект „Образование за утрешния ден“ с ръководител Фирдес Рушудова. През изминалата година имаха много успешни представяния и в други състезания. Всяко ново  участие за тях е ценен опит, обогатява ги с нови идеи и увереност, че ако вложиш много труд, душа и мисъл в нещо, то непременно ще те доведе до желаната цел.

Back to Top