Warning: getimagesize(): Filename cannot be empty in /home/d1sutgco/public_html/index.php on line 79
Един по-различен и интересен час на класа в VIIIа | Първо СУ "Св. Седмочисленици" гр. Търговище

Warning: getimagesize(): Filename cannot be empty in /home/d1sutgco/public_html/blog-post.php on line 8

Дейности

29 Септември2020

Един по-различен и интересен час на класа в VIIIа

Днес, в часа на класа, гост в VIII а клас беше Никола Георгиев, бивш възпитаник на училището ни и носител на Международната награда на херцога на Единбург. Никола сподели своя опит и ни обясни как се постига Наградата.

Младежите сами си поставят лични и предизвикателни цели в четири основни направления: развиване на умения; активна физическа дейност; добороволчество и приключение в природата.

С помощта на опитен възрастен в ролята на техен ролеви модел и наставник (Лидер), те предизвикват себе си, откривайки своята цел, страст и място в света.

„Наградата ни дава ключа към най-ценния урок - този за самоусъвършенстването. Надявам се всички вие да се включите в програмата и да предизвикате себе си в нещо ново или да усъвършенствате нещо, което вече сте започнали.“ - каза Никола.

Той поздрави всички млади участници за смелостта и амбицията им да участват в надпреварата за международната награда.

Първо СУ „Св.Седмочисленици” е сред училищата, залагащи на личностното развитие на младите хора. Училището е лицензиран представител на Наградата на херцога на Единбург - водеща международна младежка програма за личностно развитие и постижения. Участниците в нея се състезават със самите себе си като приемат предизвикателства, доказващи им на какво са способни и докъде най-далеч могат да стигнат. В момента над 1 000 000 младежи по целия свят участват в програмата и постигат своите цели.

Back to Top