Постижения

18 Септември2020

Финални резултати от Националното състезание по информационни технологии „IT Знайко

В първите дни на септември, редом с всеобщото очакване на новата учебна година, четири ученици от @Първо СУ се вълнуваха и за резултатите си от финалния кръг на Националното състезание по информационни технологии „IT Знайко“. С нескрито удоволствие ние – техните преподаватели Пламен Ангелов и Фирдес Рушудова, искаме да съобщим, че се представиха изключително достойно и в трите кръга, показвайки творчески подход и развитие на уменията за работа с различни технологии. Областният и финалният кръг се проведоха в периода на дистанционно електронно обучение. Финалният кръг освен създаване на проект включваше състезателна задача за определено време (120 мин) и онлайн защита. Всяко едно предизвикателство в това състезание си заслужаваше да бъде изживяно!

Ето какво споделиха финалистите ни:

Калоян Доманов, ученик от 5 „г“ клас. Участва в категория Програмист. Работи под ръководството на Пламен Ангелов. Резултатът на Калоян го класира на четвърто място сред финалистите.

„През учебната 2019/2020 г. участвах за първи път в състезанието IT Знайко, в група А - Програмист. Моите впечатления от участието ми в трите кръга на IT Знайко са отлични. Беше ми много интересно, полезно и забавно във всеки един от проведените три кръга. Благодарение на участието ми в състезанието придобих по-голяма увереност и самочувствие в моите IT знания, умения и възможности. Най-много ми хареса последният, трети кръг на състезанието. Много съжалявам, че заради епидемичната обстановка в страната, този кръг на състезанието не можа да се проведе присъствено, а само електронно, като предишните два. Но все пак най-важното за всички нас е да сме здрави, затова от предложените ни за проекта теми за участие в третия кръг избрах ПОЗИЦИЯ: Правилата са здраве!

Кристина Пенчева, ученичка от 6 „г“ клас. Участва в категория ИТ. Работи под ръководството на Фирдес Рушудова. Резултатът на Кристина я класира на трето място.

„Научих се да създавам интерактивни презентации, усвоих работата с платформи  за образователни игри, записвах и обработвах звук и видео, творих. Представих всичко това в различните етапи на състезанието IT Знайко в екип с моята преподавателка, за което съм и много благодарна.“

Никола Чан, ученик от 6 „в“ клас. Участва в категория ИТ. Работи под ръководството на Фирдес Рушудова. Резултатът на Никола го класира на второ място.

„Първото ми участие в IT Знайко, но не и последното. С всеки следващ кръг ми ставаше по-интересно. Освен преподаваните от учителката ми знания, аз търсех и експериментирах сам с нови програми. Затова съм много доволен и щастлив от резултата си.“

Ерай Ахмедов, ученик от 8 „а“ клас. Участва в категория УЕБ. Работи под ръководството на Фирдес Рушудова. Резултатът на Ерай го класира на първо място.

„Това е първото ми участие в състезанието IT Знайко и в състезание по информационни технологии като цяло. Беше интересно да науча как се работи с приложенията Google Site, Google Sheets, Learning Apps. Темите, по които творих в различните кръгове на състезанието, бяха интригуващи за мен. Много съм доволен, че успях да изпълня изискванията за моята категория и че работата ми е оценена високо. Благодаря на организаторите за предоставената възможност за изява.“

Back to Top