Добри практики

22 Юни2020

На добър час, зрелостници! Мечтайте и успявайте! Вие го можете!

1,2,3 …12! Зрелостниците от Випуск 2020 на Първо СУ „Свети Седмочисленици“  изживяха полагащите им се  незабравимите мигове и приятни емоции по повод завършване на средното си образование. На 22 юни в двора на училището се състоя официалното връчване на дипломите, което беше съчетано и с традиционното изпращане на абитуриентите. Спазването на  противоепидемичните мерки не попречи на дванадесетокласните да се почувстват специални, защото техните усилия и резултати бяха оценени по достойнство. 

За поредна година всички зрелостници на Първа гимназия се дипломират след успешно положени матури с най-висок успех в област Търговище. Тази година той е  много добър 5.03, а завършващите са 97. Общо 67 са отличните оценки от зрелостните изпити. 37 от абитуриентите получиха своите отлични дипломи, а средният успех от дипломите е много добър 5.22.

Наградата за Първенец на випуска получи Мая Методиева от 12 а клас с успех 5.96, който е и най-висок в Търговище. Друга зрелостничка, също от математическата паралелка, Ванина Стефанова зае второто място с успех 5.93. Третата в класирането е представителката на хуманитарната паралелка Дариана Трифонова, която получи и специалната награда на името на Николай Димитров.

В обръщението си към зрелостниците директорът Севдалина Зафирова подчерта, че и този випуск на най-старото училище в града е уникален и неповторим. Не само заради Ковид 19 и финалното обучение в електронна среда, а и заради стремежите,  мечтите и успехите, неизбежните разочарования, искрените взаимоотношения. Тя призова зрелостниците да не забравят пътя към училището и им пожела „На добър час“. И те си тръгнаха – красиви, лъчезарни, целеустремени, излъчващи младост и енергия.

На добър час, зрелостници! Мечтайте и успявайте! Вие го можете!

Back to Top