Постижения

28 Май2020

Посланиците на Европейския парламент с номинация за екипна годишна награда

Посланиците на Европейския парламент от Първо СУ „Свети Седмочисленици“ Търговище са номинирани за екипна годишна награда в тазгодишното издание на училищните награди по повод 24 май – празник на българската просвета и култура.

Младите хора получават престижната номинация за оригиналния замисъл и осъществяването на множество информационни кампании и събития не само в рамките на своето училище, а и в цялата област.

Реализирайки годишната си програма, те демонстрираха голяма креативност и мотивация.

Широкият спектър от дейности включваше: участие в световна кампания за засаждане на 20 милиона дървета; организиране на дарителска кампания за бедстваща Австралия; иницииране на мащабна кампания в подкрепа на битката с коронавируса; онлайн книга с авторски приказки за деца; кампания „Четем български автори“ по повод 24 май и още много информационни кампании, състезания и конкурси, дебати, изготвяне на презентации, видеоклипове, брошури и плакати, честване на Деня на Европа, участие в общоградски тържества и т.н.

Тези прояви привлякоха вниманието на изключително много хора не само от България, а и от Европа. Изградените партньорства с различни културни институции, неправителствени организации и местна власт, както и постоянното присъствие в медиите, спомогнаха за поддържане имиджа на училище „Свети Седмочисленици“ и за повишаване информираността относно Европа и европейската парламентарна демокрация сред общността.

Back to Top