Съобщения

24 Февруари2020

Spelling Bee 2020 година

Spelling Bee е състезание, в което участниците спелуват (от англ. spelling), т. е. произнасят буква по буква различни думи на английски език. Над 6500 ученици на възраст до 14 години ще се състезават в 299 училища в страната  от 22 февруари  до 2 март 2020 г. Участниците се подготвяха по предварително подготвен списък от 500 думи още от началото на месец ноемвриЦелта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности. В България състезанието се провежда за 10 година и е любимо на хиляди ученици в цялата страна.

Състезанието се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие - КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България”, Посолството на САЩ, Британски Съвет и Министерство на образованието и науката.

Училищният кръг в I СУ „Св.Седмочисленици“ ще се проведе на 28.02.2020г., петък, от 14ч. в Актовата зала на училището. Предстоят изненади, вълнения и истински спектакъл с нашите талантливи деца – заповядайте!

Back to Top