Добри практики

12 Юли2019

Учители от Първо СУ „Св.Седмочисленици“ с награда от областен конкурс за добри практики

С втора награда от IV конкурс за иновативни и добри практики „Марина Димитрова” са отличени учителите Мария Атанасова и Фирдес Рушудова от Първо СУ „Св.Седмочисленици“ - Търговище.

Наградата е за представения от тях урок „Математическа приказка с приключения по английски и информационни технологии“. https://1su-tg.com/inovativno-infinite.php?pages=4

Конкурсът се организира от Основно училище „Любен Каравелов” – Попово и Регионално управление на образованието – Търговище, като целта му е да провокира учителите да мислят позитивно и творчески за новите технологии, прилагани в учебно-възпитателния процес.

„Конкурсът за иновативни и добри практики „Марина Димитрова” е опит да се покаже, че в нашите училища работят учители, които имат усет за тази възрожденска мисия, имат желание за творчество, имат нужда да покажат пред колегите и обществеността своите постижения и да научат нещо ново от практиката на колегите си”, каза при откриването директорът на училището-организатор на проявата Светослав Минчев.

Тази година бяха представени 17 добри практики, като 4 от тях бяха на учители от Първо СУ „Св.Седмочисленици“ - Търговище. Те бяха оценявани от жури в състав: проф. д.п.н Николай Колишев – преподавател в Департамент за информация, квалификация и продължаващо образование – Варна, Стефан Станчева – началник отдел към РУО – Търговище, Мария Вълчева – ст. експерт към РУО – Търговище.

Сред гостите на събитието бяха още инж. Милена Божанова – зам.-кмет на Община Попово, г-жа Елка Станчева – началник на РУО – Търговище, г-жа Маргарита Димитрова от семейството на Марина Димитрова, експерти от РУО, директори и учители от област Търговище.

Back to Top