Съобщения

22 Февруари2019

Първо СУ ще участва в национално състезание Spelling Bee 2019

На 28 февруари 2019 г, от 14 часа, в Първо СУ „Св.Седмочисленици“ – Търговище ще се проведе училищният кръг от IX Национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee.

Това е първият етап от надпреварата, който се провежда от 23 февруари до 1 март, в 297 училища в цялата страна. В него тази година ще участват над 6500 ученици, които са се готвили усилено в продължение на няколко месеца.

„Всеки, който има интерес към неочаквани обрати и много моменти, спиращи дъха, е поканен да присъства. Нашето училище е дългогодишен участник в това национално състезание, като два пъти в историята му сме излъчвали финалисти за националния форум – Мая Стефанова и Ралица Драганова. И тази година, всички кандидати са подготвени и мотивирани за победа!“, каза Милена Димитрова, учител по английски език в Първо СУ.

Класиралите се на първо и второ място ще представят училищата си на регионалните състезания, които ще се проведат в края на март. Най-добрите ще участват в националния финал през месец април в София, където ще се определи Spelling Bee шампионът на България.

Spelling Bee е традиционно американско състезание, в което състезателите спелуват (от англ. spelling), т.е. произнасят буква по буква различни думи на английски език.

Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности.

Back to Top