Дейности

23 Ноември2018

Програма за училища посланици на ЕП: семинар за учители в Брюксел

На 20 и 21 ноември 2018 година Европейският парламент организира в Брюксел семинар за преподаватели, участващи в Програмата за училища посланици на ЕП. Главен учител Боряна Ботева и старши посланик от Първо СУ „Свети Седмочисленици” бе един от петимата учители, представящи България на събитието. В семинара взеха участие близо 100 преподаватели от сертифицирани училища посланици от 25 страни членки на Европейския парламент.

През първия ден учителите взеха участие в работни групи на тема „Съвети и вдъхновение за изпълнението на Програмата за училища посланици“. Старшите посланици бяха включени в разнообразни интерактивни дейности, предлагащи методи и форми на преподаване на знания за Европа, Европейския съюз и европейската парламентарна демокрация. Преподавателите имаха възможност за споделяне на опит и обмен на добри практики помежду си, като представиха и обсъдиха интересни и иновативни дейности, проведени в техните училища в рамките на Програмата.

През втория ден от семинара учителите бяха запознати с ролята и правомощията на Европейския парламент и образователните възможности, които той предоставя на младите хора. Участниците разгледаха някои от залите на ЕП и посетиха Дома на европейската история.

Учителите изразиха задоволството и удовлетворението си от предоставената възможност за участие в събитие на такова високо ниво, по време на което обсъдиха  идеи, получиха вдъхновение и мотивация за бъдещи дейности.

Back to Top