Добри практики

20 Ноември2018

Учители от I СУ „Св. Седмочисленици“ се включиха в събитие на ФАБ

Годишна среща на професионалната образователна общност към Фондация Америка за България се състоя в периода от 16. до 18. XI 2018 г. в гр. Пловдив. В събитието взеха участие над 250 преподаватели, сред които четирима представители на I СУ „Св. Седмочисленици“ гр. Търговище – Иван Иванов, заместник директор по учебната дейност, Ренета Стоименова и Мария Атанасова – ст. учители по английски език, както и Фирдес Рушудова – ст. учител по информатика и ИТ.

По време на тридневния форум организаторите  предложиха богата обучителна програма, целяща да оборудва общността с нови учебни инструменти. Всеки участник можеше сам да проектира своето учебно преживяване, избирайки сред разнообразие от теми, подбрани както за директори, така и за учители: „Как да организираме промяната в училище?“, „Индикатори за успешни иновации“, „Кризисен PR в училище“, „Първи стъпки в роботиката“, „Как да преподаваме в облака?“, „Как да преподаваме медийна грамотност?“ и др.  Училищни екипи представиха иновативни практики.  В работилниците за иновации в малки групи се обменяха обещаващи идеи. Трима гост-лектори от Колумбийския университет (Карън Кирш Пейдж, д-р Александра Томас, д-р Рита Санчес) бяха  на разположение за консултации. В Експо център образователни организации информираха за възможности за учене и демонстрираха нови технологии.

Динамичните работни сесии през деня се редуваха с организираните забавления вечер. Учителите бяха провокирани да подготвят свои изяви във вечерта на талантите. Много усмивки и настроение породиха тези артистични прояви. Общуването в неформална обстановка  разчупи ледовете, създадоха се нови приятелства,  родиха се идеи за сътрудничество.

В заключителната част на годишната среща участниците споделиха какво ще отнесат със себе си и в екипи  начертаха първите щрихи на промяната, която ще инициират в своите училища.

Back to Top