Добри практики

26 Септември2018

Европейският ден на езиците в Първо СУ „Свети Седмочисленици”

Тържественото отбелязване на Европейския ден на езиците на 26. септември в Първо СУ „Свети Седмочисленици” се утвърди през последните няколко години като важен елемент от ритуализацията на училищния живот. Традицията беше спазена и в началото на тази учебна година.

Съществена част от празничното събитие беше посветена на церемонията по приобщаване към училищните традиции и ценности на новосформираните в 8. клас четири паралелки с интензивно и разширено изучаване на английски език. Осмокласниците дадоха обет упорито и всеотдайно да следват светлия път на знанието, да творят добро, да преследват мечтите си, да издигат авторитета на училището и да оставят следа в него.

Учениците бяха приветствани от заместник директора по учебната дейност Иван Иванов, който им пожела много изяви и постижения през предстоящия 4 годишен гимназиален етап. Осмокласниците получиха поздрави и съвети и от дванадесетокласници, на които след броени месеци предстои сбогуване с ученическия живот.

След тържественото начало, Денят на езиците продължи с викторини и игри, в които учениците се забавляваха и с много емоции демонстрираха знания за европейските страни, езици, традиции и култура.

Back to Top