Постижения

24 Април2018

Изключителни постижения за Първо СУ "Св.Седмочисленици" на Националната географиада

От 20 до 22.04. 2018г. в град Русе се проведе Четвъртата национална географиада. За първи път отбор от група ученици от Първо СУ "Св.Седмочисленици", проявяващи силен интерес към предмета премериха сили и участваха в надпреварата с най-добрите географи в България. Отбор "Мисионис", с ръководител ст.учител по география Румяна Радославова на Първо СУ се представи изключително достойно!

Капитан на отбора - Дариана Трифонова
и членове:

Бертан Басриев Хюсеинов
Ангел Пламенов Иванов
Ерай Кенанов Ахмедов
Кристиана Стефанова Герова
Серхан Неждет Хаджиисмаил

Първо СУ "Св.Седмочисленици" гр. Търговище зае II място за извънкласна работа в Четвъртата национална географиада за активна извънкласна дейност по география и икономика. Ангел Пламенов Иванов получи бронзов медал и зае трето място в България за най-добри знания по география в страната. Всички участници от отбора получиха сертификати и грамоти за достойното си представяне.

Българският географски фестивал - Русе 2018г. е посветен на 150 годишнината от рождението на академик Анастас Иширков - основоположник на Българската география, 100 години от основаването на Българско географско дружество и 120 години академична география в СУ "Климент Охридски". За учениците беше чест да се докоснат до светилата в географската наука.

Младите географи се срещнаха с големия пътешественик и изследовател - антарктик професор Христо Пимпирев и амбициозния и млад географ, съосновател и главен редактор на сайта Географ БГ, главен асистент в СУ " Климент Охридски" - Димитър Желев.

Back to Top