Постижения

26 Март2018

Oтлично представяне на Националната олимпиада по философия

Сияна Йорданова Иванова от XII в клас и Теодора Николова Йотова от XI a  клас, с ръководител Светлана Чанкова, се представиха отлично и получиха грамоти в ХХХ юбилейна Национална олимпиада по Философия. Събитието протича под патронажа на СУ „Св. Климент Охридски“ и тази година се проведе в гр. София от 23 до 25 март 2018 г.  В работата му взеха участваха над 50 ученици и техните ръководители от цялата страна.

Тържественото откриване на олимпиадата в Алма Матер беше уважено от ректора на СУ проф. дфн Анастас Герджиков, от декана на ФФ и председател на Съвета на деканите проф. д-р Димитър Денков, от доц. д-р Иван Колев – инициатор и организатор на олимпиадата, от председателя на изпитната комисия проф. д-р Райчо Пожарлиев, от гл. експерт по ОНГО в МОН Коста Костов, от множество началници на РУО-та от страната, директори, учители, журналисти и др.

Домакин на мероприятието беше френската гимназия в столицата.

На заключителната част, която се проведе във Факултета по журналистика и масови комуникации, младите философи получиха грамоти и юбилейни плакети за отличното си представяне.

Back to Top