Дейности

21 Март2018

Ученици проведоха иновативен урок по история

Интересен и нестандартен урок по „Човек и общество” изнесоха ученици от I СУ „Свети Седмочисленици” пред свои връстници. „Велики Преслав и векът на Симеон Велики” бе темата на урока, ръководен от гост-учителя Кремелита Бонева по програмата за иновативно училище.

Специално участие направиха и учениците от клуб „Театрално изкуство” под ръководството на Иван Иванов, зам.-директор. Те се превъплътиха в ролите на Симеон Велики и неговите сподвижници. С помощта на театралното изкуство направиха темата по-достъпна за четвъртокласниците. След това децата изгледаха документален филм, който проследява строежа на старата столица и най- важните сгради в нея.

По време на часа бе представен и макет на крепостните стени и кули на Велики Преслав. Той е изработен в часовете по изобразително изкуство под ръководството на Силвия Маринова. С този проект те ще участват в националния конкурс Велики Преслав историята на цял един народ.

Урокът обедини усилията на учители по различни предмети и е част от използваните добри практики в дейността на I СУ „Св. Седмочисленици” като едно от първите в страната иновативни училища.

Back to Top