Добри практики

27 Февруари2018

Живият пример е най-вдъхновяващ

Вече стана традиция успели личности, възпитаници на Първо СУ „Свети Седмочисленици“, да се завръщат в родното училище, за да провеждат вдъхновяващи срещи с неговите ученици.

40 години след завършването на Първа гимназия, отново училищния праг прекрачи д-р Димитър Тасков, водещ офталмолог в областта на модерната микрохирургия. В един от часовете час по физика в 10б клас, във връзка с учебната програма от раздел "Оптика", той запозна учениците с някои често срещани дефекти на зрението и съвременните начини за лечението им в очните клиники в град Търговище и град Пловдив. Видният лекар подчерта колко важна за него по пътя на по-нататъшното му обучение и практика е била отличната подготовка по физика, която той е получил в гимназията в часовете на г-жа Вълчева. Той обърна внимание на учениците, че базовата общообразователна подготовка от гимназията е важна за всички млади хора, независимо в коя област ще се реализират след завършване на средното образование.

На среща с клуба на младите патриоти д-р Тасков говори за своя професионален път, започнал със сериозното учене и огромния положен от него труд през студентските години, продължил  през практики и специализации в страната и чужбина. Извършил хиляди операции, изградил 2 очни клиники, отворил  врата към професионалното усъвършенстване на  20 висококвалифицирани специалисти, получил  благодарността на хиляди излекувани пациенти, обиколил почти целият свят, д-р Тасков е живият пример за успял, щастлив и професионално удовлетворен човек. А живият пример е най-вдъхновяващ за младите хора!

Back to Top