Дейности

23 Февруари2018

Евродепутатът Асим Адемов посети Първо СУ „Свети Седмочисленици“

Ученици от единственото в област Търговище училище, избрано да работи по програмата на училищата- посланици на европейски парламент, се срещнаха с евродепутата Асим Адемов. Той дойде по покана на директора Севдалина Зафирова и на групата „посланици“, които работят за популяризиране на институцията в област Търговище. Гост на инициативата беше и началникът на РУО Търговище Елка Станчева.

Адемов запозна младите хора с ролята на Европейския парламент и разказа за работата на евродепутатите и за предимствата, които има страната ни като член на ЕС. Младежите участваха активно в дискусията и задаваха разнообразни въпроси, свързани с работата на българския евродепутат и с членството на България в ЕС, с бъдещото развитие на същия.

В края на дискусията Адемов призова младите хора да отстояват гражданската си позиция и да се развиват като достойни, знаещи и можещи хора. „Участвайте в промяната! Когато нещо не ви харесва, не чакайте друг да го промени. Използвайте добрия шанс, съберете съмишленици и променете нещата!“- каза той. „Европейският съюз е огромна територия на свободата, на свободния избор, на свободните възможности. И вие, младите българи, трябва да се възползвате от това.“ – добави той.

 Г-жа Елка Станчева поздрави учениците за тяхната информираност и смела гражданска позиция. Тя предложи на евродепутат Адемов да включи някого от младшите посланици в групата, която скоро по негова покана ще Брюксел, за да се запознае на място с дейността на Европейския парламент. Така, двама младши посланици от Първо СУ, определи по избрани критерии, ще имат честта и шанса да пътуват до Брюксел.

Back to Top