Дейности

18 Май2023

Ученици от Първо СУ учиха „извън класната стая” в Италия

Представители на Първо СУ „Свети Седмочисленици“ пътуваха до Италия, където участваха в проект по програма „Еразъм +”. Събитието се проведе между 8 и 12 май в град Комо, който посрещна търговищката група от четирима ученици и двама учители, заедно с представители на още пет държави.

Дейностите са част от последната мобилност по проект на програма „Еразъм+” - “Възможности отвъд класната стая”. Като част от мобилността учениците представиха презентации на тема „Language learning outside the classroom“, разгледаха училищните зали и лаборатории, съвместно работиха по проектните дейности.

В програмата на домакините от италианското партньорско училище I.S.I.S.„PaoloCarcano“ беше включена и разходка по езерото Комо и екскурзия до град Милано. След екипна работа и като финален продукт учениците изработиха постери и брошури по темата на проекта и ги представиха пред своите връстници. Всички участници създадоха приятелски взаимоотношения и обогатиха познанията си за културата и историята на партньорските страни. Раздялата беше изпълнена с емоции и с надежди за нови срещи.

Координатор на проекта е Първо СУ „Свети Седмочисленици“.

  

Back to Top