Дейности

16 Май2023

Изпратихме випуск 2023

Стотици ученици, учители и родители се събраха в двора на Първо СУ „Св. Седмочисленици“ и с много емоции изпратиха абитуриентите от випуск 2023 г.

Много радост и пъстрота белязаха тазгодишното тържество. Заедно с радостните възгласи край училището се носеше и аромата на пролетни цветя, с които зрелостниците дариха класните си ръководители. Мажоретният състав на училището и малките фолклорни изпълнители внесоха допълнителен колорит в тържеството.

Официалната част започна с предаване на знамето на училището. По традиция, знаменосците, които завършват, предават флага на единадесетокласници, а те поемат отговорността да го пазят чист и неопетнен.

Последва слово на директора на училището Петранка Ангелова. Тя изрази увереност в бъдещия успех на зрелостниците. „Ние, вашите учители, вярваме във вас и знаем, че каквито и трудности да срещнете, ще ги преодолеете, защото през тези 12 години ви научихме на честност, упоритост и воля. Стъпка по стъпка вие изграждахте своята личност, преборвайки егоизма, лъжата, подлостта, заблудата, страха.” – каза Ангелова. Тя им пожела да вярват в себе си, защото това е най-голямата сила.

По традиция на този ден се връчва и наградата за най-достоен следовник на Светите Седмочисленици. Тя се дава на изявен, нравствено и образователно, абитуриент. Връчва я Димитър Помаков в знак на почит към неговия син – Николай. Носителят на приза тази година е Фюсин Четин Асанова. Тя е победител в множество олимпиади и конкурси в редица дисциплини. Освен това с поведението си е давана за пример. Пред съучениците си Фюсин прочете есето си „На прага“. В него тя говори за изборите, които човек прави. Според Фюсин, прагът е делителната линия между целите на човека и ограниченията и очакванията, наложени от другите. „Много хора правят компромис за сметка на собствените си желания. Дали уважаваме себе си достатъчно, за да дадем шанс на мечтите си, зависи от съзнателните ни решения на прага“ – завърши абитуриентката.

Последва пъстрото шествие на учениците от випуск 2023, които се отправиха към реализирането на желанията и мечтите си. 

  

Back to Top