Постижения

29 Април2023

Осем отличия за Първо СУ на традиционния крос

Осем медала спечелиха учениците на Първо СУ „Свети Седмочисленици” на традиционния крос, който организира Обединения детски комплекс в парка „Борово око”.

При най-малките (2-4 клас) най-бърза по шестстотинметровото трасе се оказа Сияна Георгиева от 4 клас. Тя остави конкурентките си далеч назад и финишира необезпокоявана. След нея обаче се нареди съученичката й Тияна Костова.

При момчетата, в същата възрастова група и дистанция, малко не достигна на Мартин Иванов от 4 клас да се окичи със златния медал. Той пресече финалната линия втори, което му донесе сребърен медал от организаторите.

При по-големите момичета (6-7 клас) Първо и второ място са за „Св. Седмочисленици”. Извоюваха ги съответно Красимира Ковачева и Богдана Йорданова.

Трето място извоюва и Даниел Христов от 5 клас.

Отлично представяне направи и Виктор Цветанов във възрастова група 7-8 клас. Дистанцията беше 800 метра и той финишира втори.

При най-големите (9-12) клас Вяра Атанасова финишира трета.

Аплодисментите на участниците в състезанието и организаторите, обаче бяха за учителя по ФВС в Първа гимназия Радослав Димитров. Той се впусна в надпреварата заедно с големите (9-12 клас) и пробяга километровото трасе със шести резултат.

В кроса участваха 75 ученици от Първо СУ и това беше най-многобройната група в спортната проява.

Back to Top