Добри практики

27 Април2023

Гости от София и Луковит са в Първо СУ по проект за иновации

Първо СУ “Св. Седмочисленици” е домакин на мобилност по НП "Иновации в действие". По този повод от днес, 27 април на посещение са гости от две училища - СУ "Братя Миладинови" град София и СУ "Алеко Константинов" град Луковит. Дейностите са по проект за иновации „Учене чрез изкуство и игри в 1-4 клас”. 

Още на входа на училището гостите се запознаха с богатата история на гимназията, която им разказа специалистът от Регионалния исторически музей д-р Тоня Любенова – Иванова. След това директорът на училището Петранка Ангелова посрещна гостите в учителската стая и ги запозна подробно с проекта, по който нашето училище работи вече втора година.

После в конферетната зала имаше открит урок, който направи учителят ГЦОУД Пена Гао. В него децата от трети клас представиха народни обичаи и традиции свързани с празници като Тодоровден и Цветница. Децата показваха различни игри и казваха скороговорки. Заниманието е насочено към целта на проекта. През тази година той е ориентиран към българския и английския език.

През следващите дни отново ще има открити уроци от учителите в начален етап - Любомира Долапчиева, Марияна Боянова, Весела Янкова и Соня Йорданова. Предстоят още посещение на древния град Мисионис и Регионалния исторически музей.

   

Back to Top