Дейности

24 Март2023

Стефан Вълдобрев представи пред ученици от Търговище своята „Книга за песните“ и с акустично изпълнение

Стефан Вълдобрев вдъхнови ученици от Първо СУ „Свети Седмочисленици“ като им прочете откъси от своята „Книга за песните“. Срещата беше инициирана от младшите посланици на Европейския парламент със съдействието на Регионална библиотека „Петър Стъпов“ по повод Деня на европейските автори. Посланиците припознаха каузата на Европейската комисия за насърчаване на четенето и решиха да организират не едно, а серия от събития, посветени на инициативата. До 27 март, в училището ще се провеждат ежедневно читателски сесии, срещи и дискусии.

Началото на кампанията бе поставено днес. Българският автор, който е и актьор, композитор, музикант и певец, представи книгата си и с акустично изпълнение. Умелото съчетаване на текст и песен грабна младата публика и се превърна в истинско преживяване за сетивата. Вълдобрев сподели, че в YouTube има плейлист, създаден по главите от книгата, в който хората могат да чуят съответната песен, четейки това, което е написано за нея.

Казват, че там, където свършват думите, започва музиката. Тази впечатляваща книга е за думите, за музиката и за пространството между тях.

 

Back to Top