Дейности

22 Март2023

Ученици и учители проведоха поредната мобилност по Еразъм +

Четирима ученици и двама преподаватели от нашето училище  посетиха остров Крит, Гърция по проект Еразъм +. Това бе петата мобилност по проекта, който атгажира вниманието на нашите ученици с темата  Local historical trails.

На участниците в тийнейджърска възраст бе предоставена възможност да  работят заедно, да си взаимодействат в многонационални групи и да посетят местата, където са се случили исторически събития в миналото. Това бе чудесна възможност за учениците да проследят маршрутите на своите предци и да осъзнаят до каква степен миналото формира нашия живот и характер в настоящето.     

Акценти от посещението:

          - Обиколка  с екскурзовод - ученик от гръцкото училище на стария град на Ханя, подчертаваща значими места и паметници, запознаване с петхилядолетната местна история;

          - Пешеходен преход по планински маршрут и посещение на исторически места в провинцията (Кисамос, древна Полиренея, древна Фаласарна);

          - Представяне на проекти и дейности от създадените международни екипи;

          - Групово посещение на археологическия обект Кносос и археологическия музей на Хераклион;

- Посещение на манастира Агия Кириаки (17 век) и разходка по старата традиционна пътека;

- Посещение на езерото Агия, което напомня на нашето Борово око;

- Работа в екип - създаване на цифров рекламен фотоалбум за Ханя, който се фокусира върху историческия интерес към мястото.

Изключително интересен исторически пренос направи нашият екип в Гърция. Прибрахме се доволни и удовлетворени от престоя там.

 

Back to Top