Постижения

16 Март2023

Първо СУ отново е шампион по волейбол

Продължават да се множат успехите на Първо СУ в областното първенство по волейбол. Поредната титла извоюваха юношите във възрастова група 11-12 клас. Отличието дойде след драматичен финал, белязан с много обрати.

Първенството се провежда в Попово и в първия си мач, в залата в градската градина, момчетата от Търговище срещнаха съперници от Омуртаг. Преодоляха ги без много усилия и стигнаха до финала, където ги очакваха домакините от Попово. Жребият им отреди почивка в първия кръг и представителите на гимназията по селско стопанство в бялото градче излязоха на терена свежи. Още с първите разигравания си пролича, че имат добра подготовка и боравят с топката с необходимата компетентност и майсторство. Търговищките момчета обаче проявиха по-добро волейболно творчество и изтеглиха резултата в своя полза. Първият гейм завърши 21:25.

През втората част домакините се мобилизираха и вложиха максимума от себе си. Създадоха доста грижи на гостите и на няколко пъти имаха реален шанс да спечелят този гейм. Търговищките волейболисти обаче демонстрираха непоклатима решимост и воля за победа. Реализираха няколко бързи атаки и взеха предимството в мача. Въпреки това точките вървяха една след друга. Напрежението започна да затиска състезателите от двата отбора и в крайна сметка по-издържливи се оказаха момчетата от Първо СУ. Така с резултат от 28:30 те спечелиха и втория гейм, което им донесе и титлата на областен шампион.

За съжаление събитията нямаха положителен развой при девойките. Момичетата изтеглиха добър жребий и първия кръг почиваха. На финала се изправиха срещу връстниците си от гимназия „Симеон Велчев” – Омуртаг. Допуснаха няколко тактически грешки и позволиха противника да събере аванс в резултата. Момичетата не успяха да наваксат разликата и загубиха първия гейм. Във втория събитията се развиха идентично и представителките на Първо СУ трябваше да се задоволят с второто място.

Бързата сметка след областния турнир по волейбол показва, че Първо СУ има класирани три отбора за зоновото първенство.  Това са юноши и девойки 8-10 клас, както и юноши 11-12 клас. Това е безапелационен успех за училището и своеобразен рекорд. До сега толкова отбори, в един и същ спорт, не са се класирали в зоновите първенства. Там нашите представители ще срещнат областните шампиони от Русе, Силистра и Разград.

  

Back to Top