Дейности

23 Януари2023

Английски с англичанка

Часовете по английски са още по-полезни и интересни, когато се водят от истински английски учител – Аманда Дикинсън. Приключенец в живота, сменила четири професии, преживяла много превратности, в момента – щастлива жителка на село Съединение, обл.Търговище и преподавател по бизнес английски и английски за деца и възрастни. Днес Аманда гостува за втори път на гимназистите от Първо СУ „Свети Седмочисленици“.

„Миналата година поканих Аманда при моите седмокласници и се оказа, че нищо не може да замени живия контакт с човек, чийто език е майчин. Децата бяха впечатлени не само от това, но и от самата й харизматична личност – тя е изключително интересен и мъдър събеседник.“, споделя преподавателят по английски Милена Димитрова. По думите й г-жа Дикинсън мотивира децата да учат езика, да не се притесняват, ако правят грешки и да предизвикват себе си всеки ден, за да станат по-добри като личности.

Учениците от 8.а, 9.а и 9.г клас имаха удоволствието да научат повече за Англия и някои необичайни любопитни факти от извора. За образованието в Англия, за работата като мениджър в класен хотел, за предизвикателствата в живота и как ги преодолява самата тя – те й задаваха различни въпроси под формата на дискусия, участваха в игра, разделени на два отбора и работейки по текст за островната държава.

Деветокласниците работиха в четири екипа върху задача за развиване на критическо мислене и решаване на проблеми, след това обсъждаха заедно какво е общото в стратегиите на различните хора, какво работи и какво не, как да продължим напред в изпълняване на целите си.

  

Back to Top