Дейности

05 Декември2022

Урок по гражданска активност

По покана на Илина Мутафчиева – народен представител от търговищки избирателен район, ученици от 10 Г клас от I СУ „Свети Седмочисленици“-Търговище посетиха сградата на Народното събрание в петък 25.11.22г.

Там се запознаха с историята и дейността на  законодателната институция в България и наблюдаваха на живо заседание на депутатите, които обсъждаха съдебната реформа.

На среща-дискусия с народните представители Илина Мутафчиева, Владислав Панев, Иван Белчев и Любен Иванов учениците коментираха актуални теми за работата на народните представители и младежката гражданска активност. В непринуден разговор бяха обсъдени темите за бъдещето развитие на младите хора в България, реализацията им в по-малките населени места, корупцията, образованието и ролята на гражданите  в процесите на развитие на страната ни.  Мнения по обсъжданите въпроси пред народните представители изразиха и класният ръководител Георги Марков, ресурсен учител Миглена Терзиева, председателят на обществения съвет на I-во СУ - Маринела Динева, както и Пламена Колева –  бивша ученичка на Първо СУ , сега сътрудник на депутата Илина Мутафчиева.

Накрая се проведе викторина, в която всички ученици се представиха отлично.

В кулоарите учениците разговаряха и с председателя на Народното събрание Вежди Рашидов и с други народни представители, които проявиха интерес към присъствието на младежите в Парламента.

Всички си тръгнаха с прекрасни впечатления, снимки и удовлетвореност от този незабравим урок по гражданска активност.

 

Back to Top