Дейности

05 Декември2022

Награди за наши ученици в младежкия конкурс за научно есе „ Да живеем екологично”

РИОСВ – Шумен обяви конкурс за научно есе на тема „Да живеем екологично”. Инициативата е в рамките на кампанията на Министерството на околната среда и водите „Младежи за околна среда” и Шуменския университет „Епископ Константин Преславски”.

Конкурсът даде възможност на младите хора да коментират екологични проблеми и да предложат решения за справянето с тях. В есетата основно е засегнат проблемът за ефективното управление на отпадъците и стремежът за нулеви отпадъци.

В научната надпревара участваха 25 писмени разработки на ученици от Шумен, Търговище, Нови пазар и Попово. Авторите на три от тях са ученици в Първо СУ – Мелда Юмерова и Бурчин Бедриева от 10.в клас и Елиф Еюб от 11.в клас с профил „Природни науки”.

Конкурсните работи са разгледани и оценени от преподаватели в ШУ и експерти в екоинспекцията. Есето на Мелда е класирано на второ място.

Всички участници получиха грамоти, а победителите -  и индивидуални награди. Те бяха връчени на специална церемония, която се проведе на 2 декември  в информационния център на РИОСВ – Шумен.

Първо СУ получи и декоративен съд /сърце/ за събиране на пластмасови капачки, който ще бъде монтиран в най-скоро време.

Back to Top