Дейности

27 Октомври2022

„Будителско“ състезание

В навечерието на Деня на народните будители – 1 ноември, учениците от Първо СУ „Свети Седмочисленици“ участваха в състезание с историческа тематика „Млади будители“.  

Разделени на отбори, учениците от шести и седми клас редиха пъзели с лика на исторически личности, откриваха на картата улици с имена на български възрожденци и будители, отговаряха на въпроси и разпознаваха имена на исторически личности по представени факти и цитати.

Вниманието на публиката също бе ангажирано със забавните задачи, а отборите бяха бурно аплодирани. Те  завършиха с равенство, заради което беше зададен допълнителен въпрос, който отреди първото място на отбора от 6. клас в състав – Амелия, Гергана и Момчил.

Всички ученици получиха награди и сертификати за участие.

„В Първа гимназия отбелязваме Деня на народните будители с различни инициативи, като идеята ни е да припомним на всички, че силата на един народ се крие в родолюбието“ – коментира учителят по история Георги Марков.

Организатори на състезанието са преподавателите по история и цивилизации Кремелита Бонева и Георги Марков, а членове на журито - Росица Станкова, Петър Прокопиев и Иван Иванов.

  

  

Back to Top