Дейности

22 Септември2022

Ученици от Първа гимназия се включиха в инициативи на ROADPOL

Учениците от Първо СУ „Свети Седмочисленици“ се включиха в инициативите за Деня без загинали на пътя. Той се организира в рамките на Дните за безопасността на ROADPOL - Европейска мрежа на службите на пътна полиция. Точно в 9:21 ч. на 21 септември учениците влязоха, през мобилните си телефони и компютрите в училището, на адрес: https://www.roadpolsafetydays.eu/take-a-pledge и дадоха обещание да спазват правилника за движението по пътищата и мерките за безопасност .

Но това беше само началото на проявите в Първа гимназия. Под ръководството на Силвия Малинова учениците от 6. и 8. класове изготвиха постери, табла и 3D макети по темата за безопасността на движението. Обсъдиха пътните знаци, пътната обстановка и безопасността на движението по пътищата.

Учениците от 1. Г клас, с класен ръководител Десислава Димова, проведоха един час по БДП, в който първолачетата вървяха безопасно по килим, специално изработен за часовете по БДП. Акцентира се върху най-важните знаци. На въпросите от кратката викторина децата отговаряха правилно. Обясниха как безопасно да се пресича на пешеходна пътека, какво означават различните светлини на светофара, опасно ли е да се преминава пред и зад спрели превозни средства и  къде е най-добре да се кара велосипед. Приложиха познанията си и върху специално изчертаната площадка по БДП в двора на училището. Ученици от 12. Б клас, правоспособни шофьори, помогнаха при подреждането на знаците.

Ученици от 1. Б клас припомниха правилата за безопасно поведение по  пътищата оцветявайки работен лист с илюстрации на ситуации на пътя.

Ученици от 4. клас с класен ръководител Любомира Долапчиева проведоха беседа след наблюдавани интерактивни уроци по Безопасност на движение по пътищата.

                              

Back to Top