Дейности

14 Септември2022

Пенсионира се дългогодишният директор на Първо СУ Севдалина Зафирова

Колективът на Първо СУ “Свети Седмочисленици” организира специална церемония, с която отбеляза пенсионирането на дългогодишния директор Севдалина Зафирова. Тя завърши професионалния си път след 24 години на ръководния пост и общо 40 в сферата на образованието. 

В слънчевия следобед, в двора на училището, се събраха десетки учители и служители от непедагогическия персонал. Те посрещнаха с аплодисменти Зафирова, която дойде заедно със съпруга си Живко Зафиров, също дългогодишен учител в Първо СУ. 

 

„Имаме скрита влага в очите и тежка топка в гърлото, защото си даваме ясна сметка, че се затваря една епоха” – каза в кратко слово учителят по български език Керанка Петкова. Тя отбеляза, че е един от хората, които са вървели с директора по време на управлението. „Пътят ти се виеше пред очите ни и знаем, че не беше прав, не беше лек и безметежен. Беше стръмен, понякога тежък, но винаги честен и открит” – допълни учителят. Петкова каза още, че Севдалина Зафирова никога няма да се раздели с Първа гимназия, защото е станала „плът от нейната плът й и кръв от кръвта й”. „Днес те благославяме да сложиш началото на нова житейска страница и да полетиш към нови хоризонти. На добър час!” – пожела Петкова от името на учителите.

След това, в двора на училището, се разнесе мелодията на училищния звънец и директорът мина по бяла пътека, обсипана с цветя и здравец.

Тържеството завърши в актовата зала на училището, където беше организиран коктейл в чест на директора. Там стана и символичното предаване на поста към следващия ръководител на Първа гимназия -  Петранка Ангелова.

 

„Днес осъзнах, че този ден е от онези, единствените, в живота” – каза Севдалина Зафирова пред колегите си и им благодари, че са били до нея през всичките години. Тя каза, че оставя училището в много добри ръце и смята, че наследничката й ще извиси още повече безукорния имидж на Първа гимназия. Зафирова не пропусна да подчертае, че в училището работят едни от най-големите професионалисти и именно това го прави най-желаното в региона на Търговище.

 

Тържеството уважи и директора на Първо ОУ „Христо Ботев” Димитър Алексиев.  

Back to Top