Постижения

11 Септември2022

Ученици от Първо СУ с награди от „Космоса”

Учениците от пети клас в Първо СУ “Свети Седмочисленици” - Джансу Фикриева и Момчил Тотев - се представиха отлично в 24-то издание на националния конкурс „Космосът – настояще и бъдеще на човечеството“, организиран от Фондация „Еврика“.

Джансу спечели второ място в категорията за графични произведения, създадени с помощта на компютър –  рисунки, компютърни игри, анимации, уеб-базирани творби и други. Тя създаде образователна игра за космоса във визуална среда за програмиране. Задачата на всеки участник в играта е да отговори на поставените въпроси и така печели точки, като трябва да събере максималния брой.

В същата категория Момчил Тотев спечели поощрителна награда. Той създаде игра с визуална среда за програмиране. Идеята на неговия проект е да разведе участниците из космоса, да разкаже как са се появили звездите, как планетите са били създадени, да зададе въпроси, на които играещите трябва да отговорят, но и да се пазят от падащи метеорити. Всеки верен отговор носи определен брой точки.

Ръководител на учениците е учителят по информационни технологии Димана Петрова.

Back to Top