Постижения

12 Януари2018

Президентът награди ученик от Първо СУ „Свети Седмочисленици”

Президентът Румен Радев връчи специална награда на Никола Георгиев.  Ученикът на Първо СУ „Свети Седмочисленици” Търговище заслужи бронзова значка от херцога на Единбург след участие в международната програма за личностно развитие. Никола получи наградата си на  официалната церемония във военния клуб, на която  присъства и посланикът на Великобритания у нас  Ема Хопкинс. В България Наградата се провежда под патронажа на президента Радев.

Държавният глава поздрави всички млади участници за смелостта и амбицията им да участват в надпреварата за международната награда.

Никола е сред 120-те наградени младежи и е първият участник от Търговище. 

„Покореното бронзово ниво ми отвори много врати“, споделя Никола. „Много хора ми помагат да се изграждам като човек и като личност. Имам много нови приятелства, които също са част от наградата. Запазих хубави спомени от всичко, което преживях.“, посочи той.л

„Най-важният аспект на лидерството е да можеш да водиш с личен пример. Точно това е силата на програмата на Международната награда на херцога на Единбург, защото тя дава ключа към най-ценния урок - този за самоусъвършенстването. България има нужда от амбициозни млади и упорити хора. Хора с визия и вяра за бъдещето на нашето общество“ – заяви президентът.

Първо СУ „Св.Седмочисленици” е сред училищата, залагащи на личностното развитие на младите хора. Успехът на дванадесетокласника е похвала и за неговите учители и преподаватели. За екипа на Първо СУ  най-важно е възпитанието в любов към знание и самоусъвършенстване. Наградата на Никола е поредното доказателство, че училището изгражда мотивирани хора, готови да посрещнат предизвикателствата в живота.и Наградата на херцога на Единбург е водеща международна младежка програма за личностно развитие и постижения. Участниците в нея се състезават със самите себе си като приемат предизвикателства, доказващи им на какво са способни и до къде най-далеч могат да стигнат. В момента над 1 000 000 младежи по целия свят участват в програмата и постигат своите цели.

Back to Top