Постижения

24 Февруари2022

Дигитални знайковци от Първо СУ участват на IT Знайко 2022

Десетки ученици от I СУ „Свети Седмочисленици“ - Търговище премериха своите дигитални познания с връстници от цялата страна в XIII Национално състезание по информационни технологии „IT ЗНАЙКО“.

Основна цел на състезанието IT ЗНАЙКО е да предостави възможност на ученици от 1. до 9. клас да демонстрират знанията си за работа с информационни технологии, като ги приложат при решаване на поставени тематични задачи.

Приключи първият кръг, в който с компютърни рисунки участваха девет второкласници под ръководството на г-жа Соня Йорданова. Всички те са класирани за следващия етап на състезанието. С най-висок брой точки е Виктория.

  • Ученици от IV, V и VI клас под ръководството на г-жа Димана Петрова участваха в категории ИТ и Програмист.

    В категория Програмист отлично представяне и престижна позиция в група А е отредена за Къванч. Неговият проект  може да го видите на адрес: https://scratch.mit.edu/projects/629581852.

Ученици от 4 клас Петромира и Сесилия  са класирани в група Б. Темите, които избраха са: „Приключения в снежната гора“ и „Най-добрата дума обикаля света“.

Много активно участие в състезанието взеха учениците от Клуб „Компютърни умения“ и Клуб „Дигитален свят“ – 5. и 6. клас. Те разработиха своите проекти на PowerPoint, Paint и 3D Paint на теми: „Знайко, Бохо и аз празнуваме Коледа“, „Роботите сънуват“, „Коледни традиции и обичаи“, „Защо трябва да се грижа за природата?“, „Приключения в снежната гора“, „Интернетът – враг или приятел на човека“, „Знайко и Бохо учители в училище“. 

Гимназисти от VIII а и VIII б клас под ръководството на г-жа Фирдес Рушудова участваха в категории Уеб и ИТ. Всички те са класирани в група А.

  • Никола и Кристина  в екип са на първо място в категория Уеб. Сайтът им може да бъде видян на адрес: https://japaninaclick.weebly.com
  • Ерай е на второ място в категория Уеб. Сайт: https://arrivetoturkey.weebly.com
  • Ина е на второ място в категория Уеб. Сайт: https://mxmexico.weebly.com
  • Ния е на четвърто място в категория ИТ. Проектът на Ния е на тема „Всяко зло е за добро“, разработен с PowerPoint, MS Paint, Paint.Net, MovieMaker, Google Forms.
  • Теодора е на пето място в категория ИТ. Проектът на Теодора е на тема „Новите чудеса на света“, разработен с MS Word, MS PowerPoint, MS Paint, Audacity, LearningApps.

Успех желаем на всички ученици в следващите два кръга на състезанието IT ЗНАЙКО.

Back to Top