Добри практики

20 Януари2022

Кристиaн Тенев създаде ученически уеб сайт

12-годишният Кристиaн Тенев от Първо СУ „Свети Седмочисленици“  създаде първия ученически уеб сайт, който отразява различния поглед върху актуални за средношколците теми. Проектът му се казва „Феникс“ и се появява в края на 2021г.

Кристиaн сам изработва сайта като използва една от безплатните версии на платформата Wix. В отговорността за блога той въвлича свои приятели от класа, с които имат общи интереси. Младежите приемат предизвикателството и така „Феникс“ се превръща в общо пространство за изява на творческите им способности.

Блогът започва като разговор по актуални теми и месец по-късно в него се публикуват новини от училището и града ни, както и помощни материали за учениците от пети и шести клас.

В редакторския екип са шестокласниците Булсе Мехмедалиева, Весела Стефанова, Галина Илиева, Елена Добрева, Михаела Станимирова и Селин Исмаилова. В ролята на репортери влизат и ученици от пети клас - Джансу Фикриева , Ева Маркова, Къванч Османов, Риана Иванова, Селин Садък и Сияна Захариева.

Предстои да се намери вариант за участие и на други младежи да творят в него. Това е и каузата на Кристиан - да обедини средношколците да създават и развиват приятелства и общи инициативи и да покажат, че училището може да вдъхновява.

https://blog-feniks.wixsite.com/onlain

Back to Top