Добри практики

10 Януари2022

Dia de los Reyes Magos в Първо СУ!

Вечер на испанската култура отбелязаха на 6 януари 2022 г. учениците от 9б клас с преподавател Мария Атанасова. Поводът е празникът Dia de los Reyes Magos или Денят на кралете мъдреци, който се отбелязва в Испания на 5 и 6 януари с празнични шествия cabalgatas, с карнавални костюми и корони, приветствия от предрешени като крале обществени личности.

Откритият урок в 9б клас е и поредната размяна на „гостувания“ между групите на учащите немски и испански език с цел опознаване културата и традициите на двете националности.

Участниците, изучаващи испански език представиха пред своите съученици презентация за традициите, свързани с празника. Носеха корони и празнични роби. В ролята на кралете се превъплътиха Георги, Магдалена и Александра, а Симона и Десислава ни запознаха с легендата за пристигането им във Витлеем, за да почетат детето Христос. Учениците представиха пред гостите си характерното ястие за празника – Róscon de los Reyes. А гостите изпробваха познанията си в игра на Кахут и за настроение  – разучиха и изпяха заедно традиционна коледна песен villancico.

Тримата крале дойдоха и при нас, като ни приветстваха и пожелаха успешна и здрава нова година. Предадоха ни посланието си, че е важно да бъдем щедри и добри, а най-ценният дар е радостта да бъдем със семейството си, оградени от уют и топлина!

Back to Top