Добри практики

29 Ноември2021

Фирма дава стипендии по 400 лв. на ученици от Първа гимназия

20 ученици от Първо СУ „Свети Седмочисленици“ - Търговище ще получат еднократни стипендии в размер на 400 лв. за успехи в областта на информационните технологии и точните науки.

Финансовата подкрепа е предоставена от фирма „Майндс АД“, като целта е да се мотивират и насърчат талантливи млади хора с изразен интерес към професионална реализация в ИТ сектора. Дарението е в размер на 8 000 лв.

Средствата ще бъдат разпределени между гимназисти от профил „Математически“, които са демонстрирали своя потенциал в областите математика, информатика, информационни технологии и природни науки.   

От кандидатите се изисква да имат отличен успех и активно участие в училищния и обществения живот. Тяхното номиниране и избиране ще става от специална комисия по определени критерии, сред които участия в олимпиади, доброволчески проекти и др.

Ръководството на Първо СУ „Свети Седмочисленици“ изрази надежда, че стипендията ще е стимул за изява във висока степен на потенциала на учениците през настоящата учебна година.

Back to Top