Постижения

26 Ноември2021

Никола Чан спечели награда от Националната полиция

Никола Чан от VIII. А клас стана носител на специална награда на Главна дирекция “Национална полиция”. Ученикът в Първо СУ „Свети Седмочисленици” спечели след участие в Национален конкурс за комикси „Животът е с предимство”, организиран от Областния управител на Габрово.

Творбата на четиринадесетгодишния Никола разказва за ситуация на пътя, която може да се случи във всеки един. Момче пресича пешеходна пътека, когато наблизо приближава автомобил, управляван от разсеян водач. Инцидентът ще се случи след секунди. В последния момент пешеходец успява да спаси момчето и на сантиметри зад тях се чува страшния звук от гумите на колата, която спира внезапно.

Никола Чан влезе в конкуренция с още 326 участника от цялата страна. 

 „Идеята е по интересен, различен и достъпен начин, чрез средствата на деветото изкуство да се обърне внимание на една сериозна тема, каквато е пътната безопасност“ – коментира областният управител на Габрово Борислав Бончев, който признава, че е впечатлен от усърдието, таланта и въображението на участниците.

Журито съблюдаваше за това дали комиксите отговарят на темата на конкурса; оценяваха оригиналност на сценария; драматургия; композиция на страницата; разработка и характеристика на героите и графично изпълнение. След задълбочено обсъждане се откроиха и победителите във всяка възрастова група.

Back to Top